Să nu spuneți că nu este și Facebook-ul ăsta bun de ceva, da? 😀 Ieri mi-a apărut reclamă de la Bucătăria LIDL, rețetă de tortillas cu avocado și cașcaval. Pe site-ul lor erau trecute avocado, ardei roșu, cașcaval și bacon, însă eu am adaptat-o în funcție de preferințele noastre culinare. În loc de ardei roșu am pus rochii cherry iar în loc de bacon am pus prosciutto. Au ieșit delicioase, s-au cerut și la masa de astăzi, așa că am executat încă 6 bucăți. Am mâncat și eu una ieri și una astăzi.
Și dacă tot au fost lăudate, m-am gândit să scriu și pe blog. Menționez că se prepară foarte repede. Cel mai mult timp l-am alocat frământării aluatului. Restul … easy peasy! Aluatul pentru tortillas l-am făcut din faină, apă, sare. Foile le-am întins foarte foarte subțiri și le-am copt pe o tava Tefal direct pe aragaz, fără ulei, cam 1 minut pe fiecare parte.
Ingrediente necesare pentru 6 tortillas cu avocado:
- 6 tortillas făcute în casă;
- 2 avocado ready to eat (i-am pisat și am adăugat puțină zeamă de lime);
- 200 grame cașcaval ras (am avut avut un pachet mare de 350 grame, însă nu l-am folosit pe tot);
- 6 felii de prosciutto;
- roșii cherry tăiate feliuțe subțiri;
- busuioc și oregano.
Mod de preparare:
Înainte să mă apuc de umplut tortillas, am pus tigaia pe foc pentru a se încălzi. Am uns foaia de tortilla cu pastă de avocado, apoi am adăugat pe rând ingredientele: cașcaval, prosciutto, roșiile cherry iar la final condimentele. Am împăturit-o exact cum vedeți în imagini și apoi am așezat-o în tava. Am lăsat-o cam 1 minut pe fiecare parte (este gata atunci când cașcavalul s-a topit). Am scos-o și am tăiat-o în jumătate pentru a se răci mai repede.
Cam atât de ușor și repede se fac. Se mănâncă pe nerăsuflate. 😀 Se repetă rețeta ori de câte ori vă este poftă. Am în plan să încerc și cu spanac și brânză feta. Presimt că vor fi la fel de bune. Mă bucur pentru că am descoperit o nouă idee pentru cina.
Arata excelent! Habar n-aveam ca poti face tortillas in casa, credeam ca e mai migalos
Multumesc! 😀
Nu, nu este deloc complicat. Se fac si se coc super repede.
F faina ideea! Pui te rog si cantitatea de faina si apa pt tortilla? Mersi mult.
Nu stiu sa iti spun cu exactitate, am pus din ochi, nu am avut nici o masura. Pusesem cam multa apa si apoi am mai adaugat faina, tot din ochi, pentru ca era lipicios aluatul. Am framantat putin si apoi am facut bilute mici. Am intins aluatul cu un sucitor pana cand s-a facut foita subtire, la fel ca la foaia de placinta. Am taiat apoi foaia sub forma de rotund cu ajutorul unui dispozitiv cu care tai/feliez pizza.
Prima tortilla mi-a iesit putin groasa. La urmatoare am intins mai mult si am facut-o subtire. Si daca vrei sa iti vina mai usor, intai faci toate foile si abia apoi le umpli, pentru ca oricum se incalzesc din nou cand le pui in tava umplute.
Mersi, pana la urma am cautat in caietul meu cu retete ca parca imi aminteam vag ca o am pe undeva. Si am gasit-o ! Am o gramada de retete scrise acolo in caz ca… Reteta mea are si faina de malai. Mi-ai facut pofta si cred ca o sa o fac, cu sau fara malai.
Se lasa 20 min , poate de-aia ti-au iesit mai bine următoarele.
Nu le-am lasat sa creasca deloc. Au iesit mai bine pentru ca le-am facut mai subtiri. Bine, depinde si de cum iti plac. Mie imi plac subtiri si tortillas si clatitele.
Nu e vorba de crescut, ci de retea de gluten. Care se formeaza cand framanti si se lasa dupa 15-20 min, deci poti intinde mai cu spor. 🙂
Si mie imi plac subtiri .
Sincer, habar nu aveam.
Stiu de la facut paine 🙂
In alta ordine de idei, caut acum la tine localitatea aia langa Viena cu lac ca o mare 🙂
Uite aici articolul cu Viena https://happyamy.ro/o-saptamana-in-vacanta-la-viena/
Neusiedl am See se numeste. 😀
Mergi in vacanta la Viena?
Gasisem deja:) multumesc.
Ai mei vor chiar in Viena, vad ca nu le pot schimba ideile. Mai incerc:)
Eu am o problema cu avocado: am mancat o singura data si apoi n-am mai luat si am tot zis sa iau ca are si el vitaminele lui si lumea-l lauda. Trebuie sa ma urnesc intr-o zi si sa cumpar si poate incerc si reteta sugerata de tine ca arata… yammy 🙂
Prima „interactiune” cu el nici mie nu mi-a placut, dar asta din cauza faptului ca am ales un avocado verde, crud. Cei care sunt „ready to eat” au gust bun, mai ales daca adaugi si putina zeama de lamaie sau lime.
Adica tu ii iei gata copti? Eu ii iau mai cruzi si ii las sa se coaca, ca deseori cand ii luam prea copti erau gata stricați.
Mie imi plac mult, dar e drept ca sunt unii care au un gust mult mai bun decat altii. Insa iau mai rar in ultima vreme ca cica is un dezastru ecologic din cauza ca au nevoie de o mare cantitate de apa ca sa se faca.
Da, ii iau gata copti. Mi s-a intamplat sa mai aiba cate o parte putin stricata, dar am taiat ce nu era bun si am aruncat. Iau asa pentru ca nu imi fac provizii cu avocado … ci cand ma apuca pofta de a face ceva si il trimit repede pe el la supermarket sa imi cumpere avocado ready to eat. 😀
Bine ca mi-ai spus, o sa caut sa aiba culoare aia de fruct copt 🙂
Eu nu dupa culoare ii iau, ci mai mult dupa pipait. Pe undeva e ca la pere, kiwi sau mango: prea tari is necopti, prea moi sunt deja stricati. De aia prefer sa iau nu prea copti si sa ii las sa se coaca intr-o punga de hârtie . Cand e copt avocatul il bag rapid la frigider.
Cine bine arata! Mie imi place mult avocado si il consum in toate combinatiile posibile. Multumesc de idee, fac si eu tortillas! 😀
Cu drag! 🙂
Arată super yum. Pentru o leneșă ca mine…tortilla gata cumpărate :)) Să știi că mănânc destul de des mic dejun făcut din tortilla, avocado, omletă și ceva legume. E un fel de burrito pentru micul dejun, se pun toate acolo pe tortilla, se rulează și nici că mai e nevoie de altă mâncare până la amiază, e foarte sățioasă. Am să încerc să pun și prosciutto în loc de omletă, de fapt așa ar fi și mult mai rapid.
Si cascaval sau ceva branza sa pui si sa lasi sa se topeasca. 😀
tortilla gata cumparate aici, de asemenea.
Daca ai rabdare, da -ne si pasii de tortilla facute in casa, seamana cu clatitele dar bag seama ca le-ai facut mai groase? Compozitia mai groasa? foc mare sau mic? (mdea, am nevoie de detalii, asa, ca la prosti )
Cantatile nu stiu sa ti le spun, pentru ca nu am pus cu masura nici apa si nici faina. Ca o idee, foaia o intinzi cam la fel de subtire cum intinzi foaia de placinta. Subtire, subtire de aproape vezi prin ea. 😀
Ochiul sa fi potrivit, nici mic si nici dat la maximum. Cand tigaia este incinsa bine, asezi foaia si o lasi cam 1 minut pe fiecare parte. Apoi o mai asezi inca o data in tigaie in momentul in care ai pus la mijloc si compozitia – asta pentru a se topi cascavalul.
eu vazui retete genul asta https://www.youtube.com/watch?v=5W-KWRcC7DE si am zis ca mai bine le cumpar, mi-e prea lene :)))
Eu le intind putin mai subtiri, imi plac mai mult asa. 😀
cum, mai subtiri? Clar, nici nu incerc sa fac.
😀
Uite noua ne place o varianta de turte care merg pe plita dar pot fi foarte bine folosite ca aluat pentru quesadilla sau similar. Ca masura: 10 linguri ulei + 20 linguri apa, ceva sare si faina cat cuprinde. Aluatul este foarte elastic, molcut se intinde usor, mai subtire sau mai grosut.
Preiau si eu reteta. Multumim pentru recomandare. 😀
Cu drag!