Idee pentru mic dejun – budinca de chia cu fructe

Am tot cautat ce sa mananc la micul dejun in ultima perioada si in sfarsit am gasit ceva pe placul meu: budinca de chia cu fructe! 😀 Nu-mi place iaurtul cu cereale, sendvisuri nu servesc la prima ora a diminetii, iar de oua m-am cam saturat. Mi-a fost greu sa gasesc ceva care sa-mi placa, dar ma bucur pentru ca in sfarsit mananc si eu si nu mai sar peste cea mai importanta masa a zilei, micul dejun. Sa va spun cum prepar eu budinca de chia, care de altfel poate fi consumata si ca desert atunci cand va este pofta de ceva dulce.

Ingrediente pentru budinca de chia:

1 x iaurt de vaca Artesana 200 ml
4 x lingurite seminte de chia
1 x banana peste care adaug putina scortisoara
2 x lingurite mix de goji cu merisoare deshidratate
2 x capsuni

Cum prepar budinca de chia:

Daca ati citit despre semintele de chia si beneficiile acestora, probabil stiti deja ca isi maresc volumul dupa ce stau cateva ore la inmuiat. Prin urmare, eu obisnuiesc sa-mi prepar budinca seara si sa o consum dimineata, pe durata noptii lasand-o la frigider. Adaug iaurtul intr-un castron, pun semintele de chia si le amestesc, apoi rastorn si restul ingredientelor: mixul de goji si merisoare, capsunele si banana. Capsunele si banana le tai feliute. Acopar castonul cu un capac si bag la frigider.

budinca de chia cu iaurt si fructe-min

Nu adaug indulcitor, nici zahar si nici alte siropuri sau miere de albine. Pentru mine este foarte ok asa, imi place mult in felul in care o consum si nu consider ca ar avea nevoie de ceva care sa o indulceasca si mai mult. Fructele ii dau o aroma super buna, mai ales capsunele. Chiar daca nu am gasit inca productie romaneasca, am cumparat o caserola cu provenienta din Grecia. Nu ma asteptam sa fie asa de gustoase si parfumate! 🙂 Totusi, sper sa apara cat mai repede si capsunele din Romania.

budinca de chia cu iaurt si fructe-min

V-am spus ca se poate servi si ca desert, e delicioasa! Mamei, pentru ca voia ceva dulce, i-am facut dupa aceeasi reteta, insa la final am adaugat si fulgi de ciocolata neagra. Am luat cateva cubulete de ciocolata, le-am dat pe razatoare si apoi le-am presarat deasupra. Nu am gustat, dar ea mi-a confirmat ca a fost foarte buna. Deci, daca vreti puteti sa adaugati si ciocolata.

O idee sanatoasa si consistenta de mic dejun, ideala si pentru copii. Puteti adauga alte fructe daca nu va plac cele mentionate de mine mai sus. Eu ma gandesc sa fac pe viitor si cu mango, cu fructe de padure, dar si cu kiwi. Din ce am citit pe internet, multe persoane aleg sa inmoaie semintele de chia in lapte de migdale, insa eu am refuzat aceasta idee, pentru ca cel pe care l-am gasit in supermarket-uri nu avea deloc o lista cu ingrediente ok. Asa ca am preferat iaurtul de vaca. Vi-l recomand pe cel de la Artesana, in borcanele de sticla. In caz de nu l-ati incercat, e delicios, exact ca cel pe care bunica il prepara la tara atunci cand eu eram copil.

10 Comments

    • Fulgii de ovaz nu prea imi plac iar de cereale m-am cam saturat. Si eu tot seara le inmoi si le las pana a doua zi.

  • Eu am un amestec de fulgi de ovaz cu fructe uscate, pun decuseara in iaurt si imi plac. Chia le mananc in varianta sarata, pe post de icre false.

  • Reteta e pe blogul Ligiei Pop. Cu mai putin ulei decat e acolo, cu lamaie, ceapa tocata si niste apa. Si mai bag in ele robotul cu picior ca citisem undeva ca daca nu le zdrobesti, boabele de chia trec asa intregi prin tubul digestiv, deci degeaba le-ai mancat. Nu mi se pare totusi ca au gust chiar ca icrele, dar mie imi plac.l

  • Cam asa fac si eu, pun seara in iaurt si a doua zi dimineata adaug capsuni sau ce fruct am in casa si iau pachet la birou

  • Am incercat si eu o data, dar cred ca am folosit cam mult lapte, caci nu se legase, daca pot sa spun asa.
    Stiu despre iaurtul mentionat de tine si chiar are gust de copilarie! Am sa incerc si eu cu iaurt si cu masuratorile mentionate de tine!