Oare sunt singura persoana care se plange de faptul ca nu prea gaseste o gama variata de fructe in aceasta perioada? In afara de citrice – pe care nu prea le mai consum de cand am vazut ca pana si pomelo e tratat cu tot felul de substante, kiwi, ananas, mango si kaki, nu prea mai sunt altele. Merele nu prea-mi plac (am doar vreo 2 sortimente pe care le consum si le intalnesc destul de rar), ananasul este destul de scump acum (am prin zile in care kilogramul costa 4 lei si era super avantajos), banane nu mananc, asa ca nu-mi raman multe variante.
Imi place mult mango si iarna asta chiar am mancat o gramada. Am vazut c-au aparut capsuni, dar nu m-au atras, nici macar pofta nu mi-au facut, pentru ca aratau destul de fals, zici ca erau facute in laborator. Strugurii din import se aseamana mai degraba cu prunele, atat de mari au boabele, iar kaki e si el pe cale de disparitie. Prin urmare, destul de slabuta oferta in perioada asta.
Voi ce fructe mai cumparati?
Cam ce ai enumerat tu. La noi se mananca mult pomelo, portocale si mandarine. Deci, tot citrice.
Si nici sucul de lamaie nu lipseste din casa. Cumparam 10 lamai si le stoarcem intr-o sticla, care sta la frigider si ine punem mereu in apa. Taie pofta de mancare si de dulce.
In rest, mai consum banane si ananas, care imi plac foarte mult. Mere, tot asa, mai slabut. Sunt pretentioasa la mere, pentru ca nu prea imi plac. Mananc doar din alea verzi- golden sau ionatane. Si tre’ sa fie zemoase si crocante, daca sunt zaharisite nu imi plac :)))).
Am incercat sa cumpar niste prune, dar efectiv nu aveau niciun gust. Le-am aruncat.
Cam atat.
Si eu beau multa limonada cu miere si menta, dar vara, acum nu prea merge. Si plus ca n-am nici menta proaspata. 😀 Am vazut prune gigant, n-am luat, pentru ca mi-am imaginat ca n-au niciun gust, la fel ca si capsunile.
Eu imi fac limonada caldă, ca un fel de ceai, îmi pun si scorțișoară, probabil nu prea mai are vitamina C, dar e bună:)
Limonada calda? N-am auzit pana acum. 😀
Haha si eu la fel, sau la temperatura camerei. Doar imi torn suc de lamaie in apa si pun miere si gata :))))
Apa calda cu lamaie, apa fiarta cu lamaie, apa la temp camerei cu lamaie, apa rece cu lamaie… tot aia, tot limonada hahaha!
Intr-adevar, apa fierbinte cu lamaie e foarte gustoasa… e ceai!
Eu mănînc clementine, care-s cam la sfarsit de sezon, portocale, banane, kiwi. Mai rar ananas si mango, care imi plac amandoua, dar nu gasesc întotdeauna frumoase si mi se par scumpe ( fructe iau doar bio). Maninc si lamai sub forma de limonada cu sau fara miere. Mănînc si mere, dar nu prea mult. Nu-mi plac kaki.
La noi nu prea se gasesc asa multe fructe bio. Mi-am cumparat de la Auchan saptamana trecuta niste portocale bio, dar asta pentru c-am ajuns in orasul vecin, in Braila n-avem Auchan – acolo am vazut ca au mai multe fructe. 🙁
Si eu am problema asta!!!
Dar iubesc mult portocalele! Bananele imi plac, dar mi s-a cam luat de ele. Merele nici eu nu le prefer si mananc des, dar mi-ar placea sa imi fac suc de mere…nu am robot din acela special pt fructe…
Kiwi imi place iar. Mango, rodie, ananas – cumparam mai rar.
Si mie imi plac mult portocalele si mandarinele, chiar si pomelo, dar nu mananc des pentru ca absolut toate sunt tratate cu tot felul de substante si nu sunt 100% convinsa ca astea nu ajung in fruct. Bio gasesc rar.
Deci apropo de pesticide, am găsit acum două zile într-un manual de Științe pentru clasa a V-a un sfat: jumătate de litru de oțet pus în patru litri de apă, ținut legumele/fructele acolo pentru 5 minute. Metoda asta pare-se că scapă de majoritatea pesticidelor. Nu zic că așa e, nu am citit mai mult despre, și eu am rămas surprinsă când am văzut.
Hmm…pai si nu miros? Nu cred ca le-as putea manca asa, mirosind a otet.
Ori otet ori bicarbonat, nici nu trebuie asa concentrat ( o lingura-doua la litru de apa) dupa aia le poti clati daca ai chef.
15 minute tinute in apa cu un strop de bicarbonat (juma de linguritza la un lighean de 3 l), apoi un scurt jet de apa este optimul de indepartarea pesticidelor de pe legume/fructe (unele se duc complet, altele 50% etc).. Am gasit teste de laborator, au verificat cateva zeci de pesticide, dar nu pe toate. Ideea e simpla: cele mai multe pesticide (instecticide, bactericide, contra melcilor si viermilor etc) , dar si tratamentele de rezistenta in magazin se aplica in exterior si sunt temporare (de ex. eu cand aplic chimicale contra melcilor sunt nevoita sa aplic saptamanal ca altfel la prima ploaie s-au dus).
Ei, ingrasamintele si fertilizatorii nu sunt eliminate.
Oricum pesticidele sunt instabile in timp, cel mai rezistent este …glifosat.
Multumesc pentru informatii. O sa incerc cu bicarbonat, otet n-as putea pentru ca nu suport mirosul.
Mere deja vestejite si citrice ce le comand de la producator din spania. . E putin dar este specific sezonului . dar ma bucur ca vine martie cu rsalate, urzici, leurda etc
Portocale din Spania am cumparat si eu ieri. Am fost din nou la Auchan si-am gasit portocale delicioase, de multa vreme nu am mai mancat portocale atat de bune.
Mie imi plac merele, si gasesc 8-10 feluri, dar m-am cam saturat numai de, ca mi se pare ca acum doar merele au gust. Mai mananc banane, citrice putine, pere, strugurii aici sunt buni, si pepene rosu si mango dar taiat cubulete, la caserole. Abia astept primavara…
Aici strugurii din import arata de zici ca-s prune. 😀
Cel mai des in perioada aceasta mananc banane, mandarine si mere.
Weekened-ul asta am descoperit niste mere suuuper bune. Mere Fuji din Romania, foarte gustoase. 😀
doar mere. mai iau portocale sau lamai ca sa fac suc cand ma plictisesc de apa. restul fructelor nu prea au gust si astept sa vina sezonul lor in Romania. fructe exotice nu cumpar.
Hai ca nu mai e asa mult, vine ea si primavara si-o sa avem mai multe fructe si legume la dispozitie. 😀
eu am dat-o pe mere, din pacate, altceva nu prea-mi mai surade nici mie. de kiwi mi se ia, portocalele au cam trecut… astept ciresele
Ohoh, mai e pana apar ciresele … destul! 😀
Iarna portocalele sunt baza, o data pe saptamana mai manac o banana, dar de obicei, micul-dejun consta in fulgi de ovaz, pudra proteica, iaurt si mix de fructe de padure congelate peste care torn putina cafea(pentru mine varianta optima si satioasa dulce)
Hmm…interesant iaurt cu cafea. 😀