Cum scapi de painea veche din casa – bruschete cu cascaval si rosii

Am gasit modalitatea perfecta de-a scapa de painea veche! Obisnuiam sa o arunc pana sa-mi dau seama ca o pot folosi pentru a face bruschete. Nu sunt experta in arta culinara, ce-i drept nici nu prea ma pasioneaza, insa sotul mi-a confirmat ca-s bune deliciile calde preparate la cuptor, si il cred pe cuvant, pentru ca n-am ratat ocazia de-a le degusta si eu.

Bruschetele cu cascaval si rosii reprezinta o idee buna in cazul in care nu stii ce sa mai faci de mancare. Se prepara rapid si nu-s deloc costisitoare. Eu am folosit paine neagra cu seminte, cascaval afumat, rosii, piper si oregano. Am lasat cuptorul sa se incalzeasca vreo 5 minute, dupa care am pus feliile de paine intr-o tava si le-am lasat sa se rumeneasca timp de 10 minute.

Si ca sa fiu sincera pana la capat, hai sa-ti spun de unde mi-a venit ideea de-a prepara asa ceva! 😀 In urma cu cateva zile am cumparat de la patiseria Carrefour ceva asemanator si-am fost foarte incantata. In weekend am ajuns din nou prin zona si-am zis sa cumparam iarasi, pentru ca ne era putin foame si parca si pofta. Aratau la fel, doar ca gustul era diferit. La reteta clasica, de data aceasta, cea care le prepara a decis sa adauge si maioneza intre felia de paine si cascaval. Proasta alegere! 🙁 N-am putut s-o mananc pe toata pentru ca era foarte gretoasa.

Nici sotului nu i-a placut, asa ca am decis sa incerc sa fac chiar eu acasa, fiind putin sceptica in privinta rezultatului final, deoarece traim cu impresia ca n-o sa-mi iasa la fel de bune precum cele pe care le-am mancat noi prima data. Se pare ca am fost inspirata si ca bruschetele made by Amy with love, au iesit super delicioase.

bruschete-cu-cascaval-si-rosii-gustare

Si uite asa painea veche n-o sa mai fie aruncata la cos de azi inainte. 😀

28 Comments

  • Yeym, Amy gateste si chiar ii reuseste. Arata tare fain! Painea neagra sau cea graham mi se par cele mai bune in astfel de retete de ”uscatele” la cuptor. Eu fac si simpla, cu putina brânza telemea rasă deasupra și tot bună iese doamna buscheta.

    • Multumesc, Cris! 😀 Cred ca si ideea ta e buna, pana la urma cred ca poti pune orice pe paine, nu-i asa? Cumnata mea facea niste bruschete tare interesante, cu ton si cu ardei rosu parca, un deliciu si alea.

  • Bun asa! Ador ideea de a nu face risipa de mancare si cred ca merita sa ne punem inventivitatea la contributie. Iti mai las idei de toppinguri: branza (de capra), somon afumat, capere si baby spanac/rucola/salata verde; piure de avocado si ou fiert, pasta de masline, rucola si ou fiert. Eu merg pe metoda clasica si bag doar feliile de paine in cuptor, dupa ce le-am uns cu putin ulei de masline, am adaugat condimente si eventual le-am si freca cu un catel de usturoi.
    Girl, mi-e foame! :))) Pup u! :*

    • Ehh, tu deja ceri prea multe! :)) Eu le-am facut pe repede inainte, nu mi-a dat prin cap sa fac unele sofisticate si nici nu aveam ingredientele mentionate de tine prin frigider. :)) Hmm…cu somon suna tare bine. 😀

  • E o idee foarte bune, dar eu as inlocui cascavalul cu mozzarella si as pune si vreo doua frunze de busuioc, sa vezi atunci 😀

    • Eu le-am facut cu ce aveam in frigider la momentul respectiv. Cascaval cumpar, mozzarella nu prea. 😀 Suna bine si cu frunze de busuioc, o sa incerc.

  • Eu n-am mai cumparat bruschete de cand am invatat sa fac 😀
    Bag 4 felii in prajitorul de paine, iar apoi le „frec” cu un catel de usturoi (imi ajunge unul singur pentru 4 felii si mai si ramane din el). Dupa aceea pun cam o lingurita de ulei de masline pe fiecare felie de paine. Iar deasupra pun o compozitie facuta separat: rosii taiate cubulete mici, masline feliate, sare, piper, oregano. Yumm yumm 😀 chiar azi am mancat ultima oara ^_^

    • Nu-s fan usturoi si nici ulei nu am vrut sa pun, desi citisem pe internet ca pot fi unse feliile. Am vrut ceva „light” :))

    • Sunshine, mai bine cu un varf de ulei de masline decat cu cascaval afumat 😀 Am aflat si eu (cu tristete) despre cascaval afumat ca e very very veeeeeeery bad bad. Este plin de grasimi din alea rele si nu e cine stie ce dpdv nutritional. Urda, ricotta, mozzarella (mai putin decat primele doua, dar e okish) sunt branzeturi prietenoase cu greutatea. Restul branzeturilor (telemea, cascaval, mascarpone, toate specimenele de mucegaite, in general toate care sunt solide) trebuie consumate cu grija, in cantitati reduse mai degraba precum condimente (exprimarea Mihaelei Bilic m-a distrat maxim). Putin ulei de masline este mai light decat cascavalul si are grasimi bune. Mi-am permis sa iti scriu ca te stiu preocupata de silueta si daca tot am petrecut mult prea mult timp citind si intreband doctori despre nutritie, am zis sa mai impart din informatii 😀 nu arunca cu rosii dupa mine :)) Pup u! :*
      P.S. Mai mananc cascaval afumat (cel simplu nu imi place), dar cam de 2-3 ori pe an 🙂

    • Cum sa arunc cu rosii? Le pastrez pentru mancare! :)) Da stiu ca e gras si ca nu prea e indicat din punctul asta de vedere, dar e atattttt de buuun, incat cu greu fac fata tentatiei. Uite chiar o sa il elimin definitiv si-o sa incerc sa tin cont de ce mi-ai spus. Multumesc pentru sfaturi. :* <3

    • Si eu ma feream de ulei inainte, insa apoi am descoperit ca uleiul de masline (asta pentru salate, care e diferit la gust fata de cel pentru prajit) este indicat pentru fiere. Iar eu cum am probleme cu fierea, am cam inceput sa-l consum. Si imi place super mult 😀

  • Și ai mei fac ceva similar și am preluat și eu obiceiul.

    De obicei întind pe pâine unt sau ceva branzică topită. Să se rumenească la cuptor, dar totuși să aibă miezul aromat și mai moale. Ai mei își mai pun carne eventual, dinastea feliate (eu nu că am renunțat la carne) și dacă nu pun roșii, atunci după ce le scot de la cuptor pun ketchup.

    Sunt super bune și sețioase :D.

    Kisses!

    • O sa incerc si eu si cu alte ingrdiente, dar mie-mi place painea sa fie corcanta, nu sa se inmoaie. 😀
      Pupici <3

  • Super reteta, n-am mai facut bruschete asa ca o s-o incerc si eu chiar acum, am toate ingredientele necesare. 🙂